personalitybook.jpeg

Home
Horoscop
Guestbook
Contact me
Personalitatea ta
Link`uri
Legi stupide
About me
My friends
P&P

Se spune ca fiecare culoare are o semnificatie...iar simbolurile ei se reflecta si asupra personalitatii.Afla ce personalitate ai...dupa culori...

Studii recente asupra psihicului uman au reusit sa scoata in evidenta importanta si rolul pe care il are culoarea in viata noastra. Se stie ca anumite stari psihice sunt induse de impresiile pe care mediul inconjurator le emite catre ochiul uman. Si plecand de la aceasta premiza s-a constatat ca modul in care ne imbracam si talentul cu care imbinam culorile vestimentare ofera intotdeauna indicii incontestabile asupra personalitatii noastre sau a starii morale in care ne aflam. Psihologii sunt de parere ca culorile inchise denota mai mult efort practic, putere de vointa si forta mentala, dar cel care le poarta ii dezavantazeaza pe ceilalti intr-un mod aproape natural. Culorile de baza se schimba pe masura ce personalitatea se dezvolta sau incepe sa capete contur, pe cand tonurile usoare se sterg pe masura ce temperamentul se afirma. Astfel, cunoscand simbolistica culorilor, oricare dintre noi poate beneficia de netul avantaj de a-si cunoaste interlocutorul inca inainte de contactul direct.

ROSU- Rosul inchis arata cel mai adesea un temperament violent si o predispozitie catre tulburari nervoase. O persoana care poarta preferential haine de culoare rosu inchis poate sa para puternica pe dinafara, dar undeva, exista in interior o suferinta care-i afecteaza sistemul nervos. Acest gen de persoana este de obicei impulsiva si dominatoare. Purtata in anumite momente in vestimentatie, aceasta culoare denota dorinta de schimbare sau pur si simplu nevoia de atentie.

ROSU STACOJIU- Este purtat de obicei de catre persoanele care au un ego debordant, dar foarte centrate si rationale

ROZ- Anunta de obicei imaturitate si este intalnita de obicei la persoanele tinere aflate in perioada de tranzitie catre maturitate. Vivacitatea este caracteristica acestei culori, iar daca apare frecvent in vestimentatia unei persoane mature indica dorinta acesteia de a trai si de a se bucura de viata. Ii lipseste totusi maturitatea si puterea de decizie, iar un defect major il poate constitui grija excesiva fata de propria persoana.

ORANJ- Este o culoare revitalizanta care reprezinta energiile solare si anunta deschidere catre ceilalti si sinceritate. Firea persoanelor care prefera aceasta culoare este una sociabila care isi va face intotdeauna multi prieteni si care dispune de calitati de comunicare de exceptie. Daca culoarea este pala (ORANJ DESCHIS) persoanele isi pierd perseverenta si devin delasatoare. Se spune ca oamenii care prefera oranjul deschis au si aura de aceeasi culoare si sunt predispusi tulburarilor hepatice sau renale.

GALBEN- Sau auriu stralucitor este indiciul oamenilor de incredere. Daca o persoana prefera sa poarte insistent aceasta culoare, ei fie sunt la un inceput de drum si vor sa se perfectioneze intr-un anumit lucru, fie sunt pe punctul de a-si vedea visul implinit. Galbenul indica sanatatea fizica si mentala a celor care sunt in apele lor. Ei sunt prietenosi si serviabili, dar poate putin timizi.

VERDE- Persoanele care prefera aceasta culoare dispun de un tonus exceptional, sunt amicale si prietenoase, dar poate prea perfectioniste sau autocritice. Firea lor este una contemplativa si, de obicei, prieteniile pe care le leaga sunt de multe ori testate datorita esecurilor pe care le-au suferit din cauza celorlalti. Culoarea ar spune parca "sunt liber si ma bucur de ceea ce vad si ce simt". Atentie totusi: indivizii care prefera combinatia de verde si galben au o natura duplicitara si o inclinatie nativa catre a deforma adevarul.

ALBASTRU- Aproape toate nuantele de albastru sunt bune si cei care poarta haine in aceasta combinatie sunt persoane in care va puteti increde. Poate ca sunt prea sincere si datorita acestui lucru isi vor face adesea dusmani, dar firea lor este nevinovata. Este culoarea celor care lupta sa se perfectioneze, care vor sa se schimbe in bine, dornici de a fi ajutati. Sunt firi introvertite care se potrivesc foarte bine muncii de cercetare sau unei cauze sociale. Aduce totusi predispozitie la esecuri in dragoste.

ALB- Este in mod logic o culoare a perfectiunii si este preferata adesea de catre persoanele care au atins o maturitate suficienta cunoasterii celorlalti. Mai mult ca sigur ca o astfel de persoana va sti intotdeauna cun sa iasa dintr-o situatie critica si va cunoaste potentialul si calitatea prietenilor sai. Atributul sau este diplomatia, convingerea ferma si forta de caracter.

NEGRU- Poate ca nici una dintre culori nu ascunde atatea semnificatii ca aceasta, care se pare ca este considerata ca diind una de tranzit. S-a constatat ca preferinta catre vestimentatia de culoare neagra este motivata intotdeauna de starea de spirit a persoanei care o poarta. Ea anunta dorinta de singuratate, independenta, neimplicare si mai ales, perioade de criza morala.

CAFENIU- Este culoarea care uneori scoate in evidenta probleme ale sanatatii. Este reprezentativa pentru cei care sufera de o forma accentuata de stress sau sunt firi pesimiste. Ca personalitate, complexele de inferioritate ii pot determina pe acesti oameni sa traiasca intr-un univers propriu, o lume in care legile sunt propriile lor reguli. Stressul si munca excesiva raman totusi atributele culorii. Sunt in schimb foarte corecti si saritori.

<-= Dupa toate acestea...acum stii cum esti? =->